Darmowa dostawa
100 dni na darmowy zwrot
3 lata gwarancji
Free shipping
100 days for free return
3 year warranty
  • Grille elektryczne

Grill elektryczny to nie tylko zdrowsza alternatywa dla grilla węglowego. To niezwykle wygodne i funkcjonalne urządzenie, które może służyć zarówno na świeżym powietrzu, jak i w domowym zaciszu.

Rodzaje grilli elektrycznych

Rodzaj grilla elektrycznego bez problemu dobierzesz do osobistych preferencji. Dostępne są grille z rusztem i/lub płytą grzewczą. Grille wyróżniamy także ze względu na ich wielkość i pełnione funkcje, tym samym mamy modele stojące idealne na ogrody i balkony, ale też stołowe, na których przygotujesz smaczny grillowany posiłek w domu.
Ciekawym modelem jest grill kontaktowy, który idealnie opiecze produkty z dwóch stron jednocześnie, a także grill typu raclette – świetne urozmaicenie tradycyjnego grillowania.

Najważniejsze cechy i funkcje grilla elektrycznego

Dobry grill elektryczny cechuje duża moc, która wpływa na szybkość przyrządzanych potraw, a regulowany termostat pozwala na większą kontrolę procesu pieczenia. Dobrej jakości ruszt i/lub płyta grzewcza (płyta płaska lub ryflowana) zapobiegają szybkim uszkodzeniom i konieczności wymiany elementów.
Grill elektryczny jest łatwiejszy w utrzymywaniu czystości niż tradycyjny grill węglowy i, co równie istotne, nie wydziela dymu i szkodliwych substancji, dzięki czemu jest też przyjazny dla środowiska.

Dodatkowe funkcje grilla elektrycznego

Posiadając grill kontaktowy przyrządzisz także dania na grilla nietypowe jak tosty, kanapki, zapiekanki czy też włoskie przekąski typu panini. Takie urządzenie zastąpi więc inne kuchenne sprzęty, a ty zaoszczędzisz miejsce.
Grill typu 2w1 pozwala na sprawne montowanie i demontowanie nóżek, które służą za wygodną podstawę do przyrządzania posiłków na świeżym powietrzu. Po ich zdemontowaniu zyskujesz grill stołowy, na którym przygotujesz dania w domowym wnętrzu.

Co przyrządzisz na grillu elektrycznym?

To urządzenie nadaje się zarówno dla koneserów tradycyjnego grillowania, miłośników dań mięsnych, ale także wegan i wegetarian. Poza różnego rodzaju mięsami czy rybami, bez problemu upieczesz warzywa i owoce – ziemniaki, cukinie, pomidory albo grzyby. Możliwości jest mnóstwo, a wszystkie dania przygotowane są beztłuszczowo, dzięki czemu są zdrowsze, niż te przyrządzone na tradycyjnym grillu węglowym.