Ekspres ciśnieniowo – przelewowy to idealne rozwiązanie dla fanów klasycznej, czarnej kawy oraz kaw w stylu włoskim. Ekspres kombinowany 2w1 przelewowo – ciśnieniowy przyda się do biura i do domu.
Działanie ekspresu ciśnieniowo – przelewowego
Ekspres kombinowany posiada część przelewową i ciśnieniową, pozwalając na
przygotowanie dzbanka czarnej kawy, jak i aromatycznego espresso – zależnie od preferencji. Część przelewowa wykorzystuje porowaty filtr, przez który przesącza się gotowa kawa bez osadu i fusów. Część ciśnieniowa posiada kolbę, w której ubija się mieloną kawę. Gorąca woda pod ciśnieniem przelewana jest przez kawę, dając napar z gęstą cremą.
Ważne cechy ekspresów przelewowo - ciśnieniowych
Zwróć uwagę, czy ekspres przelewowy posiada
funkcję podgrzewania filiżanek. Ogrzane filiżanki sprawią, że napój będzie dłużej gorący i zapewnią lepszy smak.
Zdejmowana tacka ociekowa pozwoli używać filiżanek lub szklanek o różnej wysokości.
Regulacja mocy kawy pozwoli Ci wybrać poziom intensywności napoju.
Moc ekspresu wpływa na prędkość podgrzewania wody przez grzałkę, z kolei ciśnienie ekspresu w części ciśnieniowej wpływa na jakość przygotowanego napoju.
Ekspresy ciśnieniowo - przelewowe marki YOER wyposażone są programator czasowy, który pozwoli ustawić cykl parzenia kawy na wybraną godzinę oraz
funkcję EKO, dzięki której ekspres oszczędzi zużycie prądu, wyłączając się automatycznie, gdy nie jest używany.
Ekspresy ciśnieniowo – przelewowe YOER wyposażone są w
dyszę do spieniania mleka z regulacją emisji pary, która pozwoli samodzielnie przygotować gęstą, mleczną piankę.
Dla kogo ekspres ciśnieniowo - przelewowy?
Urządzenie spodoba się wszystkim tym, którzy lubią zarówno czarną kawę, jak i włoskie kawy mleczne, pozwalając na wybór ulubionej wersji kawy w danej chwili.
Jakie filtry do ekspresu kombinowanego?
W ofercie YOER posiadamy
ekspresy z plastikowo – nylonowymi filtrami do kawy, które można używać wielokrotnie. Możesz również wykorzystać filtry papierowe.
Jaka kawa do ekspresu ciśnieniowo – przelewowego?
W ekspresie ciśnieniowo – przelewowym możesz używać kawę mieloną, kawę ziarnistą (po uprzednim, samodzielnym zmieleniu) lub opcjonalnie kawę w saszetkach.